Sådan hackes dit wi-fi netværk

Wi-fi netværk er der alle steder, og hvor sikre er de egentlig? Har du sikret dit netværk godt nok?
Forleden skrev jeg om MAC filter som sikkerhed, og konkluderede at det ikke er en god sikkerhedløsning.

I dag skal vi se lidt nærmere på WEP kryptering. Er det en god løsning? Igen kort og godt: NEJ! For at bevise det, vil jeg har skrive en guide til at hacke en WEP krypteret forbindelse. Det er skræmmende let!

Vær opmærksom på at det er ulovligt at gøre dette - så lad hellere være. Denne Guide her er lavet, for at gøre opmærksom på hvor vigtigt det er at sikre sit wi-fi ordentligt. Jeg har efterfølgende fjernet de specifikke ting, så guiden ikke kan misbruges.

 

Sådan er trådløse netværk sikret

Trådløse netværk der er sikret, sender pakker krypteret. Pakkerne er krypteret med en netværksnøgle, og har man denne nøgle har man adgang til det trådløse netværk. 

Der er 2 typer netværksnøgler
WEP (Wired Equivalent Privacy):
Denne form for kryptering, er usikker - men der er stadig mange der bruger den. Guiden her, omhandler denne krypteringsform. Det er relativt let at bryde den, så jeg vil derfor anbefale at sikre et netværk med WPA2 i stedet.

WPA (Wi-Fi Protected Access)
Dette er en meget mere sikker form for kryptering. En variation af denne hedder WPA-2, og det er den mest sikre form for kryptering af dit trådløse netværk. Så hvis du ikke allerede bruger den metode, vil jeg anbefale at du gør det.
Med mindre koden er let at gætte, eller hvis den er et almindelig brugt ord, er den nærmest umulig at bryde. Derimod kan den knækkes, hvis WPA PIN er aktiveret - og det er faktisk tilfældet mange gange. Så sørg for at få det slået fra.

 

Sådan får hackeren fat i datapakker!

Man skal bruge følgende:

  •  Et trådløst netværkskort. 
    Dette er sjovt nok ret nødvendigt. Derudover, skal dit trådløse kort være kompatibelt med CommView. Det skal nemlig kunne gå i "monitor mode" der er nødvendigt for at kunne opfange pakker. Her er en liste over kompatible kort(link fjernet).
  • Programmet CommView
    Dette program skal bruges til at opfange pakker.
  • Aircrack-ng GUI
    Efter du har opfanget pakker, skal dette program bruges til at cracke koden. Du kan hente det her(link fjernet).

 

CommView

Nu scannes der efter wi-fi netværk! Programmet scanner efter wi-fi netværk på hver kanal, og efter nogen minutter får du en liste med sikkerhedstyper og signalstyrker. Husk at vi fokuserer på netværk med WEP sikkerhed.

Hackeren vælger et netværk med så høj signalstyrke som muligt - og så lav dB som muligt. 
Når et passende netværk er fundet, begynder programmet at opfange pakker. Til at starte med, vil den fange pakker fra hele den kanal netværket er på. Så vi skal lige have sat noget filtrering op.

 

Når hackeren har dine datapakker, skal de crackes!

Her bruges typisk et program som  Aircrack-ng Programmet åbnes, pakkerne læses ind, og så går det ellers i gang med at cracke. Efter lidt tid, får hackeren din nøgle serveret på et sølvfad.

Ja, så let er det altså at hacke en WEP sikret forbindelse. Så brug WPA-2! 

 

Del ➘