Få styr på forbruget!

Vi har tit gået sidst på måneden, og snakket om hvor pengene på madkontoen dog er blevet af? Hvad har vi købt? Og hvordan kan vi spare mest effektivt?

Hverken min hustru eller jeg, kunne svare særlig præcist på ovenstående spørgsmål - og så fik vi ideen til at lave et lille system, hvor vi nemt kan se hvad pengene bliver brugt på.

Oprindelig ville jeg bare taste det ind i et Excel ark, men fandt hurtigt ud af at det ville kunne gøres meget mere effektivt på hjemmesiden. Så jeg lavede det som et separat lille lukket system, bare til os selv. Men da det var oppe og køre, tænkte jeg at der ikke skulle ret meget til, før det kunne deles med andre. Det krævede jo kun at oprettelser blev knyttet til en bruger. 

Som sagt så gjort. Systemet er lavet, og vi vil gerne dele med andre, så I kan bruge det kvit og frit. :) Det eneste det kræver er en bruger på klogpå, så databasen kan holde styr på hvem er opretter hvad. Og bare rolig, vi sender ingen spam! Promise. 

Det kræver dog lidt manuelt arbejde. Du skal gemme kvitteringerne på det du køber, og taste det ind i systemet. Men det tager ikke ret lang tid, hvis man sørger for at gøre det løbende. Hvis du har forslag, ris eller ros, så brug gerne formularen på siden. Der er sikkert en masse som kan gøres bedre, og jeg forbedrer det hellere end gerne!

Budget og saldo kontrol
Hvis du indtaster dit månedlige budget inde på din bruger profil, hjælper systemet dig med løbende at holde budgettet.
Der vises en saldo, som er afhængig af hvor langt henne på måneden du er. Du "sparer op" i løbet af måneden, så jo mindre du handler, jo større bliver din saldo. Dvs. hvis du har budgetteret 3000 om måneden, og der er 30 dage i måneden, vil din saldo den 3. i måneden være på 300 kr, hvis du endnu ikke har handlet.

Hvis du overskrider din saldo, bliver du advaret og får besked om hvornår du tidligtst bør handle igen. 
Så undgår du nemmere at stå sidst på måneden uden penge.

Du kan finde systemet ved at klikke på Madbudget i menuen. Husk at du lige skal oprette en gratis bruger først. :)

Vigtigt!
Det er kun dig selv der kan se hvad du indtaster, intet af det bliver offentliggjort på siden.

Del ➘