Valnøddesnaps

Huskereglen for antal valnødder og plukke tidspunkt er: Valnødder til valnøddesnaps plukkes d. 8/8 og der plukkes 8 valnødder.

 

Sådan laver du valnøddesnapsen

Valnødderne skylles grundigt.
Skær dem i hvarte, og lig dem i et glas, der kan lukkes så det er lufttæt.
Overhæl valnødderne med en flaske snaps.

Nu skal de stå og hygge sig et mørkt sted i 5 måneder. Det første stykke tid, skifter det farve. Først fra en giftig grøn, over til en brunlig - og derefter bliver det kulsort. En gang om måneden, kan man lige røre lidt rundt i det.

Efter det har trukket i 5 måneder, tages valnødderne fra og smides ud. Valnøddesnapsen skal filtreres igennem et fint klæde, så alt bundfald sies fra. Jeg har filtreret den på billederne 5 gange.

Nu skan du hælde den tilbage på glasset, og så skal den stå i endnu en måneds tid. Hefefter er den klar til at komme i en fin karaffel, og har nu en flot nøddebrun farve, samt en himmelsk smag!

Velbekomme!

Del ➘

Ingredienser

8 Valnødder
70 cl Klar brøndum snaps eller god vodka