Unold's Shawarma

Start dagen før maden skal serveres, den skal stå i køleskab - gerne 24 timer.

Først skal oksekødet skæres ud. Hvis ikke man har en pålægs maskine, skal man i krig med den skarpe kniv. Skær det ud i tynde "skiver" ligesom du kender dem når man køber shawarma diverse steder.
Jeg har ikke en maskine, så jeg skærer det i hånden. Lidt af en opgave, men jeg synes nu det er meget hyggeligt.

Når kødet er skåret op, lægges det i en skål for sig selv.
Tag en anden skål, den skal være stor nok til at indeholde både kød og a-38. I den hælder man 1 liter a-38 op. Derefter tilsættes alle krydderierne, og det røres sammen.
Tilsæt nu kødet lidt af gangen, og vend det i, så alt kødet får marinade.
Når alt kødet er vendt i, skal skålen stå i køleskabet i natten over, tildækket. 3-4 gange i løbet af tiden, er det en god ide lige at vende det hele lidt rundt.

Når kødet er færdig med at marinere, skal det bredes ud på en bradepande. Løgene skæres i skiver, og ligges ned sammen med kødet. Derefter sættes det i ovnen. Det skal have ca. 5 timer på 100 grader. Efter den første time, tages det ud, og væsken hældes fra i en beholder.
Herefter tilsættes den lidt ad gangen, mens der vendes godt rundt i kødet. Fortsæt indtil alt væsken er brugt, og kødet ikke er vådt.
Den lange tid i ovnen, giver en mega lækker mørhed!

Når det hele er færdigt, serveres det i nogen gode durum brød, med lækker kraftfuld salat, tomater, løg, oliven, fetaost, evt. hummus, og ikke mindst Unold's Chili.

Del ➘

Ingredienser

1 liter A-38
2 kg oksekød (okseklump kan sagtens bruges)
1 spsk Garham Masala
1 tsk Paprika
1 tsk Koriander
1 tsk Chili flager (jeg bruger habanero)
1 tsk Kardemomme
1 tsk Spidskommen
½ tsk Nelliker
2 løg