Spyd af okseklump, røget

Jeg ville gerne røge med lav varme i min gasgrill. Efter et par forsøg og en modificering, er resultatet i forsøg 2 blevet ret godt!

Kødet jeg brugte begge gange var okseklump, skåret i store tern. Det fik en rub af følgende: røget paprika, salt, peber, rørsukker, hakket timian.

Barbecue saucen var en simpel model lavet af: Ketchup, soya, worchestersovs, hvidløg, peber og balsamico.

Træ til røgning: Mesquite.
Jeg ville gerne give dem 60-70 grader i 3 timer med røg.

Forsøg 1 - fail
Jeg startede med at sætte jeg røgboksen hen over flammetæmmere og tændte 2 brændere. Temperaturen i grillen blev for høj - 120 grader ca.

Så tog jeg en flammetæmmer af, og satte boksen ned oven på en brænder så der kun var 1 brænder tændt. Det blev for varmt for træet i boksen, som antændtes..

Kødet havde fået for meget varme og var blevet meget tørt - dog var smagen OK.

Forsøg 2 - success!
Jeg skar jeg et par stykker metal i passende længde, så jeg kunne få røgboksen til at stå hen over en enkelt brænder, uden at være for tæt på. efter lidt tilpasning fandt jeg en god højde. Med en enkelt brænder tændt i den ene side, ligger temperaturen nede omkring 50 grader, og der er røgudvikling. Så jeg skulle faktisk skrue en anelse op for brænderen - helt perfekt da jeg jo så også kan ryge ved endnu lavere temperatur om nødvendigt.

Kødet fik en rub, og kom på spyd. Jeg lagde spyddene i den modsatte side i forhold til brænder og røgboks.
Ind imellem penslede jeg dem med æblejuice, og det stod og hyggede sig i 3 timer.

Da det var ½ time fra færdigt, gav jeg det et par gode lag hjemmelavet barbecue sauce.

Efter de 3 timers tid, tog jeg dem af. Fyrede op for varmen og grillede de andre ting vi skulle have. Til sidst fik spyddene et par min på hver side. De blev helt perfekte, det smagte helt afsindigt godt! :D

Del ➘

Ingredienser

Okseklump