Klogpå Gløgg

Essens
Alle ingredienser kommes op i en gryde med tætsluttede låg (evt. trykkoger), bringes op på 98 grader og simrer i en time. Lad glögg-essensen trække i 24 timer og sigt krydderierne væk.

Gløgg
Essens: 1 deciliter pr. flaske rødvin.
Til 1 flaske rødvin:
Skal fra ½ stk. appelsin (økologisk)
Saft fra 1 stk. appelsiner (økologisk)
Saft og skal fra ½ stk. citron (økologisk)
2 dl portvin (rød)
1 dl mørk rom
1 dl snaps (Brøndums)
1 dl essens
Rosiner efter behag Mandelsplitter efter behag

Varm rødvinen op til 65-70 grader og tilsæt essens, snaps mv. Server straks med rosiner og mandelsplitter. Læg evt. rosiner i lidt rom en time før servering.

Del ➘

Ingredienser

0,5 lit. kraftig rødvin
30 g hel kardemomme, groft knust
30 g hele nelliker
¼ muskatnød, stødt groft
3 kanelstænger
60 g frisk ingefær i stykker, uden skal
50 g rosiner hakket (helst økologisk)
15 g hel allehånde
10 g hel sort peber
5 stk. laurbærblade
250 g rørsukker (helst økologisk)