Hjemmelavet bearnaise

Her kommer opskriften på en hjemmerørt bearnaise, som næsten ikke kan gå galt! :) 

Der er blot 3 ting, som du skal være opmærksom på. 
1. Pas på med varmen - hellere for lidt varme, end for meget.
2. Pisk, pisk og pisk. Det må ikke stå stille i gryden ret længe.
3. Brug helt alm. kold smør - ikke "klaret"!

Start med 3 æggeblommer i en kold gryde, og tilsæt 2 spsk bearnaise essens. Den fra Beauvais er helt fin. 

Så sætter du gryden over, på laveste blus (grill kan også bruges, helt lav varme), og pisker stille og roligt men grundigt. Det bliver du ved med, til det begynder at tykne/skumme. Nu begynder du at putte smør i. Kom det i lidt ad gangen - hvis du deler det op i 5-6 stykker, passer det meget godt. Kom 1 stykke i, og pisk til det er væk. Så i med næste stykke, og pisk til det er  væk. Sådan fortsætter du til alt smør er pisket i.

Til sidst putter du estragon i. Kom i som du synes - jeg synes 1 spsk er passende. Jeg bruger den tørrede estragon.

Hvis den bliver lidt for tyk, kan den fortyndes med en lille smule vand.

Del ➘

Ingredienser

3 æggeblommer
2 spsk bearnaise essens
125 g smør
Estragon