Hjemmelavede økologiske burgers

Lav en fars af hakket kød, æg, rundhåndet med krydderier, eksempelvis paprika, peber. Hjemme hos os putter vi også finthakket kapers, soltørret tomat, hvidløg og oliven i.

Form dem så de kommer til at passe til burgerbollernes størrelse. Dvs burgerbøfferne bliver noget mindre under stegningen, så det er godt at tage højde for. Steges på en grillpande hvis man har én. Giver ekstra god smag.

Skær kartoflerne i pomfrit strimler. Ryst dem i en frysepose sammen med oliven, olie, timian og Himalay salt. Bag dem midt i ovnen ved 200¤ i 30-40 min.

Bland mayo sammen med så mange fed hvidløg man har lyst. Evt et skvis citron saft og man har en lækker aioli til pommes friterne.

Dressing til burgers: Creme fraiche, presset fed hvidløg, en spsk ketchup, hvid peber og paprika røres sammen. Vi putter også tørret habanero chiliflager i men det er selvfølgelig valgfrit. Man kan også røre lidt af aiolien i. 

Bacon steges. Burgerbollerne varmes. Det ønskede tilbehør anrettes. Velbekomme!    c",)   

Del ➘

Ingredienser

1 pakke hk økologisk oksekød
1 øko æg
Krydderier
4 soltørrede tomater
Kalamata oliven
1 spsk kapers
1 lille pose økologiske kartofler
Timian
Økologisk mayonaise
10 økologiske fed hvidløg
1 spsk citron saft
Økologisk ost
1 pakke bacon
Planter af det man synes hører til en burger
1 zitauer løg
Økologiske burger boller
Timian
Oliven olie
Himalaya salt
Økologisk creme fraische 18%
Paprika
Økologisk ketchup
Hvid peber