Grillet Coq Au Vin

Forberedelse
Tænd grillen, og varm den godt op.
Du skal også bruge en stor gryde med låg, som kan tåle varmen. Evt. støbejern. Den skal også stå og varme op sammen med grillen.

Brug helst en god kylling, som har haft det godt! Her har vi brugt en løgismosekylling fra Netto, den har dyrenes beskyttelse mærket.
Skær kyllingen ud i lår, vinger, bryststykker og ryg. Stykkerne ligges på en stor tallerken og pensles med olie og presset hvidløg på begge sider. Derefer drysses let med salt. 

Champignon renses for jord - helst uden brug af vand! De skal være hele, så pas på dem.
Gulerødderne skrælles, og skæres i 2-3 cm store skiver.
Løgene pilles og skæres i 8'ende dele (store tern).
Hvidløg knuses, f.eks. ved at ligge den flade side af kniven hen over, og så hamre forsigtigt på den med hånden.
Disse grønsager ligges separat i en stor skål eller lign.  

Ved grillen
Smid kyllingestykkerne på, de skal have høj varme i kort tid, så de bliver godt grillet på ydersiden. Imens svitser du hvidløg, løg og champignon i den store gryde ved siden af. Når de er gyldne, tilsættes gulerødder, boullion og rødvin. Så ligges de grillede stykker kylling ovenpå, og kvisten med krydderurter stoppes godt ned, så den er dækket af vin og boullion. Nu skal det simre i 75 min. ved lav varme med låg på gryden, og låget lukket på grillen (den skal være ca 150 grader)

Når det har simret i de 75 min, tages fykdet op, og saucen koges ned til den får en god konsistens. Alternativt kan den jævnes med Marizena.
Når saucen har den rette konsistens, tilsættes fyldet igen.

Serveres med ris eller kartoffel/rodfrugtmos.

Del ➘

Ingredienser

1 hel kylling
4 små zittauerløg
5 fed hvidløg
5 gulerødder
0.5 - 0.75 liter god rødvin
4 dl boullion
2 bakker champignon
1 kvist timian
neutral olie, f.eks. rapsolie
1 fed presset hvidløg