Benders øko banankage vol. 2

I denne opskrift er der anvendt mindre smør og rørsukker. Stadig lavet på udelukkende økologiske ingrdienser, pånær natron.

Vanillestangen, uden vanillekornene, putter jeg i smørret der smelter over lav varme og derefter sættes til afkøling. 
Banan, æggeblommer, rørsukker, vanillekorn og et knips salt piskes sammen. 
Hvedemel og bagepulver sies i massen og røres i. Smørret tilsættes.
Æggehviderne piskes stive og vendes i massen med en dejskraber så luften bibeholdes. 
Den hakkede chokolade og de hakkede tørrede tranebær vendes i. Er man helst fri for det lidt syrlige indspark undlader man bare tranebærene. Kage dejen hældes i kagefadet og bages på næstnederste rille i ovnen ved 180 grader i ca. 25 min.

Velbekomme  c",) 

 

 

Del ➘

Ingredienser

4 modne øko bananer
150 gram rørsukker
120 gram smør
4 æggeblommer
4 æggehvider
1 vanillestang
150 gram hvedemel
1 tsk natron
¹/² tsk Himalay salt
1 plade mørk øko chokolade
30 gram økologiske tørrede tranebær