Børnevenlig lasagne

Svits løgene i ca. 4 spsk olie fra de soltørrede tomater. Tilsæt det hakkede oksekød og kort efter de finthakkede soltørede tomater og squashen, der er skåret i mindre tern, 0,5x0,5

Tilsæt fintsnittet /presset hvidløg og masser af paprika og steg det godt sammen med. Når det hele er faldet sammen tilsættes de flåede hakkede tomater, tomatpastaen samt 5 dl vand. Lad det simre under låg i en halv times tid med lidt omrøring undervejs. Smag til med peber og lidt oregano.

Bechamel sauce: Opvarm mælken til kogepunkt. Rør derefter Mauzena'en der er rørt ud i lidt vand. Tilsæt osten, rør godt. Smag til med hvid peber og muskatnød. 

Hæld med en stor ske lidt af saucen i bunden af fadet, uden fyld. Blot så lasagnen slipper nemt når den er færdig. Derfter plader, kødsause, plader, kødsause i så mange lad man synes. Det fad jeg benytter passer med 4 lag plader. Toppes med det sidste kødsauce og bechamel saucen.

Bages i ovnen på midterste ved 200¤ i 30 min. Efterfølgende skal den lige hvile 5 min for at sætte sig. Smager fantastisk, også sammen med hjemmelavet chili :) Velbekomme 

   

Del ➘

Ingredienser

1 pakke hk økologisk oksekød
1 squach
2-3 løg
4 fed hvidløg
1 rød snackpeber
1 pakke hakket tomat / 4-5 store tomater man lynkoger og flår skindet af
½ pakke tomatpasta
1 spsk paprika
1 tsk oregano
Friskkværnet sort peber
6 soltørrede tomat
Olie fra de soltørrede tomater
5 dl vand . Lad det simre en halv yimes tid me
4 dl Øko let eller sødmælk
1 spsk Maizena
100 gram revet ost
Evt. lidt revet parmesan
1/3 fintrevet muskat nød
Knivspids hvid peber