Aubergine Pizza

Et par timer før anreting på pizza dejen: Skær auberginen i skiver på ca. 1 cm. Bred dem ud på en tallerken og drys med salt. Dette vil dræne auberginen for væske og intensivere den gode smag. Resultatet bliver dog også ganske udemærket hvis man griller dem direkte efter de er skåret i skiver.

Gær, salt, rørsukker og honning røres sammen til det bliver flydende. Koldt vand blandes med kogt vand til det er lidt varmere end lunkent. Olien tilføjes og derefter røres durum melet i lidt efter lidt. Til sidst skal det æltes og sættes til hævning et lunt sted i en times tid. Derefter klar til brug. Man kan også sætte dejen på køl hvis først man skal lave pizzaen dagen efter.

Pensl bg sider af hver skive med olivenolie blandet med den knuste krydderiblanding. Optimalt at grille dem på en varm rillet støbejerns pande, men almindelig pande kan sagtens benyttes. Skær chorizoen i passende skiver /tern og rist dem på panden. 
Fjern sten fra oliven og skær dem i kvarte. 
Skær peberfrugten og rødløget i strimler. 
Riv osten hvis du som jeg anvender en fast skærost. Det er gerne en bedre kvalitet end revet ost på pose og mere økonomisk.
Anret fyld på pizzadejen. Her er det min kæreste der har kreeret den så indbydende. Da han er en del mere vild med ost og chorizo er der en anelse forskel på fordelingen. Herligt som hjemmelavet pizza bliver akkurat som man foretrækker :-) Der er også et billede af en anden version med ristet økologisk pølse med middelhavs urter. Ellers samme koncept med auberginerne i bunden.

Bag den i forvarmet ovn ca. 20 min i midterste rille ved 200 grader. Sørg for at bagepladen har været i ovnen unde opvarmning. Dette vil give en mere sprød bund. 

Velbekomme  c",)

Del ➘

Ingredienser

10 gram økologisk gær
Knips salt
1 tsk rørsukker
! tsk kologisk honning
4 dl. vand
1 spsk økologisk oliven /jomfu oliven olie
Økologisk durum mel
1 aubergine
30 gram blåskimmel ost
En håndfuld revet ost
10 sorte oliven med sten
En skvat tomat pasta
En håndfuld feta ost
½ rød snack peberfrugt
Chorizo
Oliven olie
½ rødløg
Salt, peber, chili flager, oregano, rørsukker, rosmarin