Økologisk lagkage (næsten) uden mejeri produkter

Lagkagebundene: Del blommer og hvider. Pisk hviderne stive. Pisk blommerne kraftigt på højeste trin med rørsukker og vanillekorn til denne masse ligeledes bliver hvid og luftig. Hvedemel, mandelmel, kartoffelmel og natron sigtes i og røres i på laveste trin eller med en spartel.
Når ensartet vendes halvdelen af de stive æggehvider i, og efter forsigtig omrøring gøres det samme med sidste halvdel af hviderne. 

Hældes i et højt fad hvor man gerne vil ligge lagkages sammen. Kun bunden skal være beklædt med bagepapir, ikke siderne. Bages midt i ovnen ved 170¤ i almindelig ovn i ca.30 min. Lav testen med at stikke en strikkepind /andet spids genstand ned i kagen. Er der dej på når den tages op skal kagen have et par minutter mere. Eller man kan se om kagen blævrer når bagepladen rystes forsigtigt. Når den er fast er den færdig.

Når færdigbagt køler kagen helt ned i fadet/ formen, inden man tager den ud. Når afkøket er den nemmere at tage op. Kagen skæres roligt igennem med en stor brødkniv så der bliver tre bunde i alt. 

Lagkage creme: Soyamælk og æggeblommer varmes op under konstant omrøring sammen med vanillen fra vanillestangen. De to halve vanille stænger røres også med for ekstra vanille smag. Rørsukker i. Maizena, der er blandet op i lidt soymælk, tilsættes lidt efter lidt når det er på kogepunktet. Stadig konstant og kraftig omrøring, det tykner hurtigt når først det koger. Ungå at det klumper ved indimellem at tage det af blusset og fortsat rører rører rører undervejs i maizena tilsætnings processen. :) Derefter i en skål med et låg, der går helt ned til cremen, så det ikke danner skind. Cremen sættes på køl et par timer indti det er helt koldt. 

Vegetabilsk flødeskum piskes og vendes forsigtigt i kagecremen. Det er nu klar til brug.

Cremen ligges imellem de to lag i lagkagen. Første lag med blåbær. Andet lag med ½ plade hakket hvid chokolade. Vil man gerne undgå mejeriprodukter 100% ersstatter man selvfølgelig bare den hvide chokolade med f.eks. friske jordbær eller hindbær. Det er godt at ligge kagen sammen aftenen forinden lagkagen skal servereres så den kan nå at trække og blive tilpas lækker moist. Jeg smurte lagkagetopping på undersiden af øverste lagkagebund såvel som på toppen. Man kan gøre som man vil, ligesom de valgte bær kan erstattes af andet frugt og den hvide chokolade erstattes af mørk chokolade etc. Jeg valgte hvid chokolade da det ikke indeholder koffein. Skulle være en børnevenlig lagkage til min datters 1 års fødselsdag, med hendes favorit frugter.

Når man har lagt lagkagen sammen som man vil, stilles den på køl, jeg dækkede den til med en opskåret frysepose henover. Skal lagkagen pyntes kan det anbefales at gøre lige inden den serveres så den tager sig så flot ud som muligt og topping smager bedst muligt.  

Lagkagetopping

Hindbærsylt: Hindbær, saften fra en citron og rørsukker opvarmes i en gryde og simrer 4 minutter. Tages af varmen, hældes i en skål og sættes på køl i et par timer eller ati næste dag.

Hvid chokolade-masse: Smelt det meste af den hele plade hvide chokolade ganske langsomt, tilsæt resten af chokoladen efter det er taget af varmen for at smelte det ekstra nænsomt. Tilsæt soyafløden. Hældes i en skål og sættes på køl et par timer eller til næste dag. Inden det smøres på den færdige lagkage piskes det med håndmixer og tilsættes derefter hindbærsylten. 

Lagkagetopping påsmøres, der dekoreres med blåbær, eller hvad man ellers synes, og lagkagen er klar til at blive spist. Velbekomme!    c",)

 

Del ➘

Ingredienser

5 øko æg
100 g rørsukker
1 tsk natron
50 g økologisk hvedemel
50 g mandelmel
15 g kartoffelmel
Vanille fra en øko vanillestang
...
8 dl økologisk soyamælk med vanille (Naturli)
1 øko vanille
4 past øko æggeblommer
3 spsk Maizena
2 spsk rørsukker
1 pakke vegetabilsk flødeskum
...
300 g økologisk blåbær
...
1 pakke økologisk hindbær
½ økologisk citron
50 g rørsukker
...
1½ plade økologisk hvid chokolade (det eneste der indeholder mælk så kan undlades hvis man gerne vil undgå mejeri produkter)
1 pakke soyafløde